Dassault.se

  PLMForum  Publicerad: 2009-10-28 11:44            se länk:  http://www.plmforum.com/index.taf?_page=object&object_auid=17552

Dassault.se
Tel:031-3121100

e-post

 | start-sida |

Komplement lösningar till 
Dassault Systemes 
program.
Läs mer....


www.spinfire.se
öppna cad utan cad
Läs mer....

Dassault Systèmes tar nu hand om hela den egna direktförsäljningen i och med köpet av IBMs PLM-del. Affären på 600 miljoner dollar är en av de större i plm-branschen. /PLM

Dassault Systèmes köper IBMs PLM-verksamhet

- Vi kom till slutsatsen att en expansion, inte minst in på nya marknader, kräver en förenkling av säljorgansiationen. Tidpunkten är den rätta, sa Bernhard Charlès, vd för Dassault Systèmes, när affären presenterades för pressen.

700 personer i 60 länder kommer nu inom några månader att få byta arbetsgivare, från IBM till Dassault Systèmes. För 600 miljoner dollar köper Dassault hela den del av IBM som har sysslat med försäljning och support av Dassault-produkter, i första hand Catia och Enovia. En försäljning som hittills har stått för ungefär 30-35 procent av Dassaults intäkter i världen.

- Här i Europa är det ungefär 300 personer som nu hamnar i vår organisation, säger Pär Lindhe, chef för den Nordiska versamheten.

Pär Lindhe ser bara fördelar med affären

- Vi flyttar kunderna närmare Dassault, vi stärker vår säljorganisation och renodlar förhållandet mellan oss och IBM, säger han.

För samtidigt som Dassault Systèmes tar över säljstyrkan, supportorganisiationen och affärsavtalen med ett antal stora kunder utökar man också samarbetet med IBM inom ett antal olika områden.

IBM har nämligen några viktiga komponenter för att sprida v6-plattformen, exempelvis tjänster i molnet (cloud computing), hela portföljen av mellanmjukvara, liksom sin konsultkompetens. Till det kommer att IBM har hårdvaran och kan erbjuda olika finansieringslösningar.

- Det är alltid bra med förtydliganden. Nu vet kunderna alltid vem det är de ska vända sig till och hittills har jag bara fått positiva reaktioner från dem, säger han.

De övriga återförsäljarna då, vad säger de om den nya situationen?

- Jag har talat med Technia bland annat och bara fått positiva reaktioner, säger Pär Lindhe.

Affären, på 600 miljoner dollar, är en av de större i PLMbranschen och kan väl bara jämföras med när Siemens för att par år sedan köpte dåvarande UGS för 2,4 miljarder dollar.

När IBM-äffären väl är i mål och alla delar på plats, allt beräknas vara klart till i mars 2010, innebär det också en rejäl omsättningsökning för Dassault Systèmes som nu med stormsteg närmar sig Autodesk.


För Siemens PLM software, som kraftigt utökat samarbetet med IBM och integrerat IBMs mellanmjukvaror i PLMsystemet Teamcenter, innebär inte affären några förändringar.

- IBM är stort och den här affären gör ingen skillnad för oss, bekräftar Maths Mattsson på Siemens PLM Software.

Monica Westman

 

   
Copyright © 2009 all rights reserved.
PRONORDIC AB.